רונית עובדת כמזכירה בחברה זה מס' שנים, סיימה את יום עבודתה, נכנסה לרכבה והחלה בנסיעה חזרה לביתה. בטרם נכנסה לרחוב בו היא מתגוררת, ביקשה רונית לשלוח את דברי הדואר של המשרד בסניף הדואר הקרוב למקום מגוריה אך בעת הפנייה לכיוון הדואר, רכב צד ג' הגיח במהירות ופגע ברכבה. רונית נפצעה בגופה והועברה באמבולנס לבית החולים לקבלת טיפול רפואי בהקדם. רונית פנתה למוסד לביטוח לאומי והודיעה על התאונה כתאונה שארעה לה במהלך העבודה. האם המוסד לביטוח לאומי יכיר בתאונת הדרכים בה היתה מעורבת רונית כתאונת עבודה? מהם התנאים לכך עפ"י החוק?
חוק המוסד לביטוח לאומי, קובע כי תאונת עבודה היא תאונה אשר התרחשה תוך כדי עבודתו של העובד אצל המעביד ועקב עבודתו. כלומר, כאשר עובד נהג ברכב או באופנוע במסגרת עבודתו וארעה לו תאונת דרכים, אין ספק כי מדובר גם בתאונת עבודה בהתאם לחוק. רבים מאיתנו לא יודים כי תאונה המתרחשת בנסיעה חזרה הביתה מעבודה או בדרך לעבודה הינה תאונת עבודה. הסעיף בחוק הביטוח הלאומי הרלבנטי הינו סעיף 80 לחוק המוסד לביטוח לאומי, אשר מרחיב את יסודות ביטוח נפגעי עבודה וקובע כי תאונת עבודה תוכר גם במקרה שבו אירעה התאונה "תוך כדי נסיעתו או הליכתו של המבוטח לעבודה ממעונו או ממקום שבו הוא לן אף אם אינו מעונו, מן העבודה למעונו או ממקום עבודה אחד למשנהו, ועקב נסיעתו או הליכתו זו".
אם כן, כפי שאתם וודאי מכירים את המוסד לביטוח לאומי, הדרך להכרה בזכות אינה קלה, שכן על הנפגע בתאונת הדרכים להוכיח כי התאונה ארעה בזמן חזרתו הביתה מהעבודה ובמידה והנפגע סטה מן הדרך לביתו, יחשב האירוע כתאונה במידה והסטייה נועדה לצורך מילוי חובתו או עבודתו במסגרת העבודה. אם כך, במקרה של רונית הנ"ל, סביר להניח שהמוסד לביטוח לאומי יכיר בתאונת הדרכים כתאונת עבודה מאחר ומשלוח דברי הדואר היה כחלק מעבודתה השוטפת כמזכירה. החריג המדובר מופיע בסעיף 81 א לחוק המוסד לביטוח לאומי. כיצד נבחנת הסטייה מהדרך או העצירה? האם נדרש זמן מסוים? האם עצירה לצורך קניית שתייה או קפה נכנסת לחריג הנ"ל? בתי הדין האזורים לעבודה דנים בסוגיה זו לא מעט ולכן בית הדין האזורי לעבודה בוחן כל מקרה לגופו. בדרך כלל עצירה קטנה ולזמן קצר לצורך תדלוק או קניית שתייה לא תיחשב כסטייה מהדרך הנכנסת לחריג המופיע בסעיף 81 לחוק. חשוב להוסיף כי בהתאם לסעיף 81(ב') לחוק, לא יראו הפסקה או סטייה מהדרך כאשר הנפגע סטה ממסלולו בכדי ללוות או להחזיר את ילדיו לגן הילדים שבו הם נמצאים בדרך קבע או כדי לקיים מצוות תפילת בוקר בציבור בבית תפילה שבו הוא נוהג להתפלל.
האם כדאי לנו שתאונת הדרכים תוכר גם כתאונת עבודה? חשוב לדעת כי לא ניתן לקבל פיצוי כפול במקרה של תאונת שרכים שהינה גם תאונת עבודה. כלומר, לא ניתן לקבלת פיצוי מחברת הביטוח וגם מהמוסד לביטוח לאומי וכל סכום המתקבל מהמוסד לביטוח לאומי מקוזז בסכום הפיצוי אשר יתקבל מחברת הביטוח. נתונים אלו משתנים ממקרה למקרה, למשל ישנן תביעות שסכום הפיצוי לו זכאי הנפגע בתאונת הדרכים מחברת הביטוח "נבלע" בסכום הפיצוי אותו מקבל הנפגע מהמוסד לביטוח לאומי. בכל מקרה החוק מחייב את הנפגע בתאונת הדרכים שהינה גם תאונת עבודה לממש את זכויותיו עפ"י החוק מול המוסד לביטוח לאומי. במידה והנפגע לא יעשה זאת אזי לחברת הביטוח יש זכות לבצע ניכוי רעיוני של הסכום לו זכאי הנפגע מהמוסד לביטוח לאומי במידה והיה מממש את זכויותיו.
לסיכומו של עניין, במידה וחלילה עברתם תאונת דרכים ייתכן ואינכם מודעים לעובדה שמדובר בתאונת עבודה, אמליץ בפניכם קוראים יקרים להיוועץ בעורך דין המתמחה בתחום תאונות הדרכים על מנת שיחווה את דעתו בנוגע למסלול התביעה הנכון.